Picture

Responsabilitate socială

SPORTUL CA STIL DE VIAȚĂ

Prin inițiativele pe care le susține, OTP Bank încurajează populația și angajații săi să adopte un stil de viață sănătos și activ, promovează atât sportul în aer liber și mișcarea, cât și grija pentru sănătate a fiecărei persoane.

 

Academia de fotbal pentru copii „Zimbru”

Un parteneriat de viitor prin care vrem să promovăm sportul în rândul tinerilor din ziua de azi, este susținerea Academiei de fotbal pentru copii „Zimbru”. Prin antrenamente regulate copiii își vor descoperi și dezvolta, ghidați de antrenori profesioniști, aptitudini și calități sportive, concomitent cu o dezvoltare armonioasă şi completă a organismului. Din muncă și pasiunea acestor copii pentru fotbal vor răsări următoarelor talente în fotbalul moldovenesc. Susținem evenimentele sportive ale academiei și succesele tinerilor jucători.

 

Federația Națională de Rugby 

OTP Bank a fost partenerul oficial și principal al Federației Naționale de Rugby din Moldova începând cu anul 2008. Ne-am asumat acest angajament pe deplin, promovând acest sport și oferind echipament pentru joc, mingi, panou pentru afișarea scorului, premii pentru performanța jucătorilor de rugby înalt apreciați de către Comitetul Național Olimpic și Ministerul Tineretului și Sportului, susținere financiară pentru participarea la diverse campionate și evenimente sportive. 

OTP Bank a promovat rubgy inclusiv prin organizarea turneului „Mobiasbanca Rugby Cup”, care reunea anual peste 400 de copii din diferite regiuni ale Moldovei.

Beneficiind de susținerea OTP Bank , rugby-ul moldovenesc a excelat cu performanțe deosebite, iar în 2015 selecţionata naţională de rugby a fost declarată „Echipa anului” de către Ministerul Tineretului și Sportului. Am fost alături de echipa națională de rugby a Republicii Moldova, împreună cu suporterii și angajații, când a debutat în Campionatul Europei, Divizia Trophy, ediţia 2016-2017, și a înscris prima victorie, arătând performanțe deosebite.

 

Sportul intelingenței susținut de Cupa OTP Bank la șah

Din anul 2016, odată cu instalarea a două ansambluri mobiliere dedicate jocului de şah în scuarul „Mihai Eminescu” din Chişinău, OTP Bank a devenit un susținător al acestui joc nobil. Amatorii șahului se bucură și astăzi de condiții moderne și iluminarea nocturnă, graţie unui panou fotovoltaic bazat pe energia solară, pentru practicarea acestui sport, fiind și un motiv de socializare.  

De asemenea, colaborarea cu Școala Sportivă Specializată nr.7 de Șah și joc de Dame din Chișinău a facilitat lansarea Cupei OTP Bank la șah. Anual, turneul de șah reunește peste o sută de șahiști cu vârsta până la 16 ani, printre care campioni și vice-campioni ai Moldovei la șah. Rezultatele turneului au fost înregistrate pentru calculul ELO la Federaţia Internaţională de Şah, fiind utilizat pentru îndeplinirea normativului de candidat în maestru la şah.

Un complex identic de mobilier a fost instalat în 2017 în municipiul Bălţi, fiind o continuitate a angajamentului OTP Bank faţă de comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea. 

 

Încurajăm mersul pe bicicletă

OTP Bank a fost prima bancă care a oferit clienților și angajaților săi comoditatea şi siguranţa parcării bicicletelor lor. Acest proiect social vine din angajamentul băncii pentru protejarea mediului înconjurător și reducerea emisiilor de CO2. 

Primele parcări de biciclete au fost instalate în 2011, iar această practică a fost continuată pentru mai multe sucursale ale băncii din Chișinău și regiuni, care prin exemplul său încurajează acțiunile pentru o localitate mai puțin poluată!  

Clienţii, dar şi angajaţii, pot să parcheze în siguranţă bicicletele în timp ce vor fi deserviţi la bancă.