Picture

Istorie

Istoric

Prezentă pe piața locală din 4 iulie 1990, banca a fost înființat la inițiativa unor întreprinzători cu experiență profesională în domeniul financiar-bancar, care au întemeiat o bancă independentă, orientată către deservirea sectorului IMM.

În anul 2007, acționar majoritar al băncii devine Groupe Société Générale, care timp de 12 ani a contribuit la dezvoltarea portofoliului de produse și creșterea indicilor de performanță, consolidând o echipă de profesioniști și atingând poziția de top în sistemul financiar din țară.

La data de 25 iulie 2019, OTP Bank Nyrt a achiziționat pachetul majoritar de 96.69% deținut de către Groupe Société Générale în BC “Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. Noul nume oficial al băncii este OTP Bank.

30 de ani de încredere şi responsabilitate

Mobiasbanca – OTP Group S.A. aniversează treizeci de ani de activitate, fiind acum una dintre cele mai mari patru bănci din Moldova, cu 160 000 de clienți, 800 de angajati și 53 de sucursale în toată țara.

Mesajul de felicitare a lui László Diósi - președintele Comitetului Executiv - CEO al Mobiasbanca – OTP Group
2020

OTP Bank a achiziționat pachetul majoritar deținut de Groupe Société Générale în BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A.

25 iulie 2019 - OTP Bank a achiziționat pachetul majoritar deținut de Groupe Société Générale în BC „Mobiasbancă - Groupe Société Générale” S.A. Noul nume al băncii este Mobiasbanca – OTP Group S.A.; Recertificarea în conformitate cu standardul internaţional ISO 9001:2015; Lansarea Serviciului Business Internet Banking - deservire bancară la distanță automatizată pentru agenții economic.

2019

Lansarea Serviciului CASH-IN - de efectuare a operațiunilor de suplinire a contului de card prin intermediul ATM

Cea mai activă bancă emitentă din Moldova în 2017, distincția BERD în cadrul TFP; Lansarea platformei acționarilor - informarea online a actionarilor pe pagina web a băncii; Lansarea unui instrument inovativ și o soluție alternativa de tratare obiectivă a reclamațiilor - medierea.

2018

10 ANI - parte a grupului Société Générale

Deschiderea primului Centru Ipotecar Mobiasbancă din Moldova; Cea mai activă bancă emitentă din Moldova în 2016, distincția BERD în cadrul TFP; Best bank in Moldova – Cea mai bună bancă din Moldova, potrivit Euromoney;

10 ANI - parte a grupului Société Générale
2017

Lansarea cardurilor VISA

Lansarea ofertelor dedicate exclusiv lucrătorilor din domeniul medical MobiSanté; Certificarea după standardul internaţional ISO 9001:2015 „Sisteme de management al calitaţii. Cerinţe;

2016

Deschiderea noului Centru de Instruire și a Filialei Școală

Gamă nouă de carduri bancare în cadrul sistemului internațional de plăți MasterCard cu tehnologia EMV;

2014

Obţinerea certificatului internaţional ISO 9001:2008

Obţinerea certificatului internaţional ISO 9001:2008 „Sisteme de management al calităţii. Cerinţe", devenind prima bancă din RM care deţine un astfel de certificat; Implementarea IP telefoniei.

2013

Lansarea conceptului Ghişeu Universal

Lansarea serviciului de mesagerie sms MobiasInfO; Lansarea serviciului Contactell; Lansarea serviciului MasterCard Secure Code - securizarea plăţilor efectuate prin Internet.

2012

Prima colecţie de carduri, creată în exclusivitate pentru femei Chérie Chérie

Lansarea proiectului Simplu Finance

2011

Implementarea serviciului de telerecuperare

Certificarea MasterCard pentru cardurile cu microcip

2009

Schimbarea denumirii oficiale în BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A.

Creşterea de capital al Mobiasbancă şi desemnarea noilor acţionari strategici (BRD – Groupe Société Générale) şi BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare). Cota parte a Société Générale constituind 67,85%; Schimbarea denumirii oficiale în BC „Mobiasbancă – Groupe Société Générale” S.A.; Banca devine Membru principal al MasterCard.

2008

Mobiasbancă este achiziţionată de Groupe Société Générale – 95,35%

2007

Prima bancă care a lansat creditul de consum și cardul de credit pe piaţa locală – NEOS

2005

Implementarea sistemului automatizat bancar on-line

2003

Membru asociat al sistemului internaţional de plăţi Europay International

2002

Fondul de investiţii Development Capital Corporation a devenit acţionarul majoritar al băncii (63,68%)

1997

Transformată în societate pe acţiuni

Printre primele bănci care au beneficiat de linii de creditare din partea organizaţiilor financiare internaţionale; Transformată în societate pe acţiuni; Aderarea la sistemul internaţional de plăţi SWIFT.

1996

Printre primele bănci afirmate pe piaţa valorilor mobiliare

1995

4 iulie

Începerea activităţii ca bancă independentă cu statut legal

1990