Picture

Responsabilitate socială

INVESTIM ÎN SĂNĂTATE

 

OTP Bank susține proiecte în domeniul sănătății pentru a veni în sprijinul pacienților din țara noastră, în special copiii în suferință, cu diverse deficiențe, sau care necesită îngrijiri paliative, copiilor defavorizați, bolnavi, incluziunea socială a persoanelor cu nevoi speciale.


Spitalul Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coţaga" din Chișinău
În ultimii ani, OTP Bank a redirecționat fondurile destinate cadourilor de sărbători pentru clienți spre reparaţia clinicii pentru copii „Emilian Coțaga” a Institutului Mamei și Copilului - secția de Reanimare și Terapie Intensivă, Secția Internări, pentru îmbunătățirea condițiilor de examinare și spitalizare, precum și confortul pacienților, personalului medical. De asemenea, banca a efectuat o donație de medicamente eficiente necesare tratamentului arsurilor grave, suplinind stocurile disponibile ale instituției medicale. Suportul acordat a constat în lucrări de reparație, înlocuirea geamurilor și ușilor vechi, instalarea unui sistem performant de ventilare și îmbunătățirea condițiilor de lucru ale medicilor.  


Instituţia Medico-Sanitară Publică „Spitalul Clinic Municipal Bălţi” 
În 2018, OTP Bank a implementat proiectul social de reparație a  Secției Pediatrie a Spitalului Clinic Municipal Bălți, inclusiv  mobilarea a  două saloane și reamenajarea unei săli de joacă pentru copiii internați. Sucursalele  băncii din Bălți au dăruit copiilor jucării, cărți, diverse articole de papetărie pentru suportarea mai ușoară a tratamentelor și perioadei de internare de către copii. 


Institutul Oncologic 
Două secții de copii din cadrul spitalului au beneficiat de amenajări și lucrări de reparație pentru îmbunătățirea condițiilor de spitalizare ale micilor pacienți. 


Campania socială „Credem în #supereroi”
Acționând cu responsabilitate, OTP Bank a donat Spitalului Clinic Republican două laringoscoape-video de ultimă generație și 500 seturi cu echipamente de protecție. 


Suplimentar, banca a întreprins o serie de măsuri pentru protejarea angajaților, clienților și desfășoară o amplă campanie de informare a publicului și angajaților săi cu privire la măsurile de protecție contra COVID-19. În semn de recunoștință pentru efortul depuse de personalul medical, a organizat un flasmob pentru susținerea #supereroilor împreună cu angajații băncii.