OTP Group își consolidează poziția în Albania

OTP Group își consolidează poziția în Albania

Bank Albania și Alpha Bank Albania devin o singură bancă - OTP Bank Albania

OTP Bank Albania anunță finalizarea fuziunii juridice dintre Alpha Bank Albania și OTP Bank Albania, care începând cu 1 decembrie 2022 activează sub numele OTP Bank Albania.

Rezultatul fuziunii reduce numărul total al băncilor din țară la 11, din 12 prezente anterior. De asemenea, OTP Bank Albania ocupă locul 5 în ceea ce privește totalul activelor și poziția a 3-a în categoria creditelor acordate clienților din Albania, consolidându-și astfel și mai mult prezența pe piața din regiune.

Clienții Alpha Bank Albania vor beneficia de o rețea mai numeroasă de sucursale, ATMS-uri multifuncționale și poziționate accesibil, gamă largă de POS-uri, precum și de produse mai atractive și servicii inovatoare. Schimbarea vizibilă pe care o vor sesiza clienții este logo-ul și culoarea verde care se va extinde treptat spre toată rețeaua.

Ca urmare a fuziunii oficiale, în ceea ce privește activele totale, cota de piață a OTP Group în Albania a ajuns la 11%, iar portofoliul de credite al clienților a crescut considerabil. În concluzie, OTP Bank Albania a devenit al treilea jucător de pe piață, cu o cotă de piață de 16,3%. Procesul de integrare completă a OTP Bank Albania și Alpha Bank Albania este planificat să dureze până la sfârșitul anului 2023.

Distribuie pe Facebook