Serviciul ESCROW persoane juridice

Siguranţă şi eficienţă

Contul ESCROW este un cont bancar special, deschis pe numele Cumpărătorului, având ca destinaţie depozitarea/păstrarea/blocarea mijloacelor băneşti (sumei ESCROW) pentru achitarea unor bunuri sau servicii şi eliberarea sumei ESCROW doar la îndeplinirea condiţiilor Contractului ESCROW.

Contractul ESCROW este un contract tripartit, încheiat între Bancă, Cumpărător şi Vânzător prin care sunt stipulate condiţiile de utilizare a Sumei ESCROW.

Dreptul de a gestiona contul ESCROW îl are numai Banca, în strictă conformitate cu condiţiile Contractului ESCROW.

Utilizarea acestei opțiuni aduce un plus de siguranță atât pentru Cumpărător, cât și pentru Vânzător. Deoarece Banca are rolul de intermediar obligatoriu, datele despre ambii participanți în procesul vânzare-cumpărare vor trece printr-o verificare suplimentară. Pentru Cumpărător, aceasta înseamnă că banii vor fi cheltuiți cu adevărat doar la momentul primirii bunului propriu-zis, iar pentru Vânzător – o asigurare că suma va fi transferată cu certitudine, în cazul îndeplinirii condițiilor contractului. Orice impedimente în tranzacție nu vor afecta integritatea sumei implicate, care se va întoarce la proprietarul de merit. Deoarece achitarea se efectuează prin virament, obțineți o asigurare suplimentară ( banii vor ajunge cu siguranță la destinație, evitați probabilitatea unor bancnote inutilizabile sau chiar a unor falsuri, suma ajunge direct în cont, fără necesitatea unor acțiuni suplimentare sau pierdere de timp pentru o întâlnire personală).

Exemplu:

Vânzătorul doreşte să vândă, iar Cumpărătorul doreşte să cumpere un bun imobil (apartament, casă etc).

În acest caz Ma, la cererea clienţilor, deschide un cont special ESCROW pe numele Cumpărătorului şi semnează cu părţile Contractul ESCROW, în care sunt indicate toate condiţiile aferente tranzacţiei.

În acest cont special ESCROW Cumpărătorul depune suma de bani, negociată de către Cumpărător şi Vânzător şi indicată în Contractul ESCROW, care reprezintă preţul imobilului.

Odată cu depunerea banilor în acest cont special, contul este blocat de către Ma şi banii sunt eliberaţi în următoarele condiţii:

  • Vânzătorului – doar în caz că este prezentat documentul de confirmare că bunul imobil a fost înregistrat de către Oficiul Cadastral Teritorial pe numele Cumpărătorului şi dreptul de proprietate asupra bunului este trecut pe numele Cumpărătorului;
  • Cumpărătorului – doar dacă tranzacţia nu a fost finalizată din anumite motive.

Avantaje:

  • Vânzătorului îi este garantată încasarea mijloacelor băneşti, în limita disponibilului existent în contul ESCROW şi în cazul îndeplinirii condiţiilor stipulate în contractul ESCROW;
  • Cumpărătorului îi este garantată recuperarea întregului disponibil din contul ESCROW, în cazul în care tranzacţia nu s-a finalizat din anumite motive;
  • Beneficiaţi de asistenţă juridică profesională la încheierea contractului de ESCROW şi/sau a contractelor comerciale;
  • Aveţi garanţia utilizării sumelor strict pentru destinaţia stabilită;
  • Reduceţi la zero riscul de primire a bancnotelor false, achitarea având loc prin virament de pe contul ESCROW în contul curent al Vânzătorului.

Așadar, un cont ESCROW reprezintă mai mult decât o formalitate, este o alegere optimă pentru afaceri desfășurate în condiții de maximă securitate, fără posibilitatea unui eșec financiar, cu susținere juridică profesională.

Pentru mai multe detalii, consilierul Dvs. vă stă la dispoziţie sau ne puteţi contacta apelând serviciul Call Center la 022 256-456, disponibil 24/24.

Documente utile:

Cerere de aderare la serviciul Escrow